23 Ocak 2014 Perşembe

ALİ MUHİDDİN HACI BEKİR


Ali Muhittin Hacı Bekir (1777): 1777 yılında Kastamonu'dan İstanbul'a göçen Hacı Muhittin Bekir, oturduğu semt olan Bahçekapı'da bir şekerlemeci dükkanı açtı.

Dükkanın arkasında kurduğu ocakla şeker, lokum gibi ürünler imal eden Hacı Bekir, bu şekerlere gül, tarçın gibi tatlar ekleyerek, farklı özelliklerde ürünler meydana getirdi.

Ünü saraya kadar ulaşan ve ürünleri saray ahalisi tarafından da çok beğenilen Hacı Bekir, sarayın şekercibaşısı olarak atandı.

Bir dünya markası haline gelen Ali Muhittin Hacı Bekir, günümüzde lokum, helva, reçel, çeşitli ezmeler, bisküviler, kek çeşitleri ve demirhindi gibi şerbet çeşitleriyle ilk açıldığı mağazaya ek olarak İstanbul'daki 3 mağazasıyla hizmet vermeye devam ediyor.